Vågar du gå på spökvandring i gamla stan?

av | 11 September, 2022

Har du nerver nog att gå en spökvandring i gamla stan? Du som vill gå en fantastisk spökvandring i gamla stan, du kan göra det med Historiska Vingslag. Fördelen med deras vandring, det är att den är inte så hemsk, utan även barn kan uppskatta den! Visst så innehåller denna promenad ett gäng med spöken, men du får samtidigt veta mer om stadens historia. Så det är spännande på fler sätt än bara ett.

Denna spökvandring passar för:

  • Familjer
  • Kompisar
  • Företag
  • Möhippa/svensexa

Det är även fullt möjligt att boka in en helt privat vandring. Sedan finns det även ett alternativ med en middag före själva vandringen.

Vandra med olika spöken i gamla stan

Om du bokar en spökvandring i gamla stan, så kommer du att få gå tillsammans med en guide. Det är Greven som leder dig och de andra runt byggnader och gator. Under själva vandringen så kommer du att få möta bödeln Jürgen Homuth och konungamördaren Jacob Johan Anckarström så väl som Vita frun och pestdoktorn. Alla har en egen historia att berätta. Greven kommer även han att berätta mer om de olika platser ni besöker tillsammans.

Ta en promenad i gamla stan med spöken

Om du känner att detta är något som lockar dig, att möta spöken under en historisk vandring, då ska du boka en biljett. Det kan du göra via Ticketmaster alternativt via Historiska Vingslags hemsida. Boka gärna in spökmiddagen med, då det är riktigt god mat och det gör det hela till en helkväll du inte kommer att glömma på länge. Middagen sker i den gamla källaren där teaterkonungen Gustav IIIs mördare Jacob Johan Anckarström sägs ha suttit fängslad innan han avrättades.